My Diary ❤

longg timee ~

Posted on: Saturday, 26 January 2013 @ 00:46



assalamualaikum . ya allah , lamanyaaaa tak usik blog ni . i'm just too busy with tuition stuff and spent time with family last year . lagipun laptop nii ada masalah sampai 2 bulan dekat kedai . nak update blog pun rasa tak selesa guna laptop orang lain . that's why laah lama tak update . hmm . dapat balik laptop ni punnnn 2 days before balik hostel on first of January 2013 . k , i'm speechless :/ it's already 2013 and dah nak masuk bulan 2 ? double whattt ?! and i'm in form 5 right noww T.T

haii , kitaa dah form 5 :')

form 5 sangaaaaat lah mengerunkan akuu . ya Allah , risau nyaaa aku . nak nangis . i'm about to cry T.T tadi adaaa 3 penjuru , sesi perjumpaan ibu bapa , guru dan pelajar . kay , result aku teruk . itu yang mampu aku kata . i'm not that pandaii like my brother . but insyaAllah , i'll try my best to be the best for my parents and family . aminn . i just need tuition . pleasee i'm begging :/ aku terlalu mengecewakan hati dan perasaan mama and papa . i'm sorry , i will try pa , ma . i will :'( another 283 days to Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) . guys , pray for me , and insyaAllah i'll pray for you guys too :') 
ya Allah , permudahkanlah aku menjalani liku-liku kehidupan dalam tahun 2013 ini , ya Allah . aku mohon , ya Allah . kuatkan lah daya ingatan aku , panjangkanlah umur ku , bukakanlah dan terangkanlah hatiku untuk menerima pelajaran . senang belajar . tak tidur dalam kelas . aku mohon , ya Allah . aminnn T.T

now , dorm 9 dah ada orangg baruuu : mimidon , aisyah , mimiety , jiha and hadi . but popo , jannah , wan , faeiq and farah dah jadi Majlis Tertinggi Asrama (MT) . yaa , memang memulaa tu sedihh gila dorg pergi dorm MT . siapa tak sedih ? hampir 1 year niners duduk dorm 9 tu , dengan gaduhnya , memanja nya , tergedik sana tergedik sini nya . pergi memana memanjang sesama 18 orang . kay sedihh . i miss last year moments so much :'( korang , aku rindu kita yang dulu . sangaaaat rindu . dulu kita sangat unite , but now dah kurang . sedih sangat tengok sekarang ni dorm lain pulak yang dah unite :'( tapi takpe , at least kita still rapat kan ? T.T

kiki , makcik , wani , syai , wan , falah , faeiq , ima , popo , aifa , kecik 
cicak , arinn , mira , jannah , fatin , bella , aisah

before rayaaa :')

freestyle niners :*

a picture after celebrating our princess on October .

i miss this time , koperasi day :')

banyakk sangat gambar kalau nak diletakkan dalam blog nii . kita letak sikit sikit je kaaay ? haaa , dua hari lepas Maulidur Rasul kaaan ? hihi . half of niners dulu buat nasyid . yeayyy ! i'm just be the big girl , pengurus lah konon nyaa . haha . yaa deep in my heart , aku rindu nasyid last year . time dorg practise malam khamis tuh dalam dewan kuliah , air mata aku mengalir tanpa mereka sedar . perhhh ayat . tapi betul . akuu sangat rinduuu tahun lepas . dengan semangat nya dorg nasyid . fuhhh T.T kaykaaay tanak nangis . mehh kita tengok gambar nak buat nasyid time Maulidur Rasul on 24 of January 2013 .








yahh , thats us :) cecomel een kami ? hihi . kaay lah  i think that's all for now . nak whatsapp kawan jap then terus tidur . btw , tulang rusuk , goodnight ! rindu nak text . haha . byeee guyss , muaaaahh :*


SPM :|

Posted on: Sunday, 28 October 2012 @ 00:38


heeey . assalamualaikum guys . pejam celik pejam celik , another 8 days more to Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) . won't you guys scared ? cuak ? and what so ever ? errr , takut pulak aku nak amek SPM next year . haaaaaaaaaa mama , takuut :\ why we have to take this exam huh ? nk nangisss T.T SPM ni penting parents kata . without SPM , where you want to carik kerja sayangg ? so , you have to struggle struggle and struggle . struggle pun for your future jugak right ? :')

haa , this year abg kesayangan aku amek SPM . aku tahuu dia boleh buat . diaa kan pandai . tak mcm adik dia :( hmm , budak saser kannn pandai pandai . haritu pun trial SPM (SBP) punn dpt 8A 1B . pandai nyaaaaa dia :| B dia biology . biology kan mmg wengwengg sikit ;) ehehe . then trial SPM (JPNS) dia pulak dpt 7A 2B . yg niyy pulak , B dia physics and chemistry . nampakkk tk subject science je yg dia dpt B ? addmaths , sejarah , bm , bi , maths semua dpt A . err , abg , i want to be like you :(

naaaaaaaaaaak result mcm niiy :

BAHASA MELAYU = A+

BAHASA INGGERIS = A+

MATHEMATICS = A+

CHEMISTRY = A+

PHYSICS = A+

ADDITIONAL MATHEMATICS = A+

PEND. AGAMA ISLAM = A+

SEJARAH = A+

LUKISAN KEJURUTERAAN = A+

PENGAJIAN KEJURUTERAAN AWAM = A+


I WANT STRAIGHT A+ !


aminnn ya rabbal alamin :) study banyak banyak . doa banyak banyak . buat solat sunat . solat jangan tinggal . lastly , tawakal when the time has come :) banyak kan baca ayat kursi bila dah duduk dekat kerusi keramat tuh . ya Allah , takut nyaa aku :\ insyaAllah , tahun depan aku boleh . yeah ! bella , you can do it ! :') 

to SPM candidates 2012 : Goodluck ! Do your very very best on your paper next monday . Doa banyak banyak . InsyaAllah korg akan tenang menghadapi exam tuh :) banyak baca doa okay ? Chaiyok guys ! (Y)

* i miss my kembar , nadhirah sofea ❤ *


merdekaaaaaaaaa (Y)

Posted on: Wednesday, 24 October 2012 @ 18:26


holaaaaaaaaaaaa . lama nyaaaa tk update blog . haihh , budak hostel kaaan ? anda anda anda dan anda sihat ? hope so korg sihat :) akuu kat sini sihat alhamdulillah . hoooooraaaaaaaaaaaaaaaaayyyyy ~ finally , final exam dh habis . tension aku dibuatnyaaaaaaaaaaa ~ tk sangkaaa lgi 2 bulan aku dah form 5 . ohh godd :\ 

okay , itu sangat menakutkan akuuuu . dah lh awam . errrr . kay bye awam . hahahaha . insyaallah aku bolehh carry awam tu . awam senangggggggg sebenarnya . tp if kita betul betul faham . tp kalau tk faham + tk minat , tuuu tk dapek do den nk nolong . hahaha . kalau minat tp tk faham tkpe , sbb kita ade lh jugak usaha nk belajar smpai pndai tuu . sbb minat punya pasal . akuu spesis mcm tu lh . haha .

chemist , physics pun samaaaaaaa ~ haihhh . addmaths punnn . mcm manaaaa niyy ? SPM nk 10A+ . tp killer subjects semua teruk . how comee ? haihh , kena bnyk study niyy . nakk jadi mcm Nurfakhira Nublah :'\ kayy , dia pandai . mcm abg dia Fakhirin Nubli . andandd , nk jadi mcm abg form 5 tuu . pandaii gila . 9A 1B . B dia BI je kot . BI , slack gilaaaaaaaaaaa -.- nama abg tu Amir Firdaus rasanya . kalau tk silap lh .

best kann jadi budak pandai niy ? blaja sikit dah faham . teringin dohhh nk jadi mcm dorg . err , bila lh agak nyaa kan ? insyaallah , one fine dayy i will be like them :') aminnn . btw , aku sayaaaaang dia . dia jee tk tahu . so sad :( dah lh dah lama tk reply text aku . sabar jelaaah . but it's okayy , mggu exam niy everyday aku nmpk dia . tu punn okayy lh ~ :') sokayy kalau dia marah aku . just aku malu td member dia jerit dlm dewan . err , maluu , nk nangis je rasaaaa td . hmm :'\

dah , forget it . just pendam jelahh kan yg mampu ? :')  heh . eyyy , dah nak raya haji dah . yeay yeayyy , dapat tgok org sembelih lembuu . mooo . hahaha . balik kampung dah esok :( baru nak manje manje dengan katil tercintaaa niy haa :( malam niyy je . aaaaa , sedih nyaaa .

haaa , my lagu kat blog niyy akan dibuka if me and my dormmates tk boleh tidur malam malam . hahaha . kay lawak . baru bukak kejap , tetibe semua dah senyap . kay , dah tidur rupa rupanyaaaaa . hahaha . bagus betul lh celine dion niy :D  kayy lahh , nk tgok cerita aku ada kau ada . hehe . kat youtube . ada masa kita jumpa lgi ;) byeee , muaaaah :*


* to niners tercintaa : malam niyy jangan lupaa temujanji kita kat tv2 pukul 10.00 malam ye ? ali suruh tengok ~ haha . i love youu guys so much 



REWIND ME THE PAST |
videokeman mp3
My Heart Will Go on – Celine Dion Song Lyrics